Болки в китките – причини и превенция

Болката в китката е доста често срещано неразположение в нашето ежедневие. Тя се появява в много от случаите ненадейно и обикновено когато извършваме различни по вид дейности. Има много фактори влияещи за нейната поява. Най-често оплаквания се получават от активни спортисти, възрастни, хора работещи в офис, гладачки, шивачки и всички занимаващи се с тежък физически труд.

Това е така, защото всяко едно движение, което извършваме като вдигане, писане, шиене и др. преминават през ръцете, а най-натоварени от тях са китките. Благодарение на тях, също така успяваме да се поддържаме хигиенично, да сготвим вкусна вечеря или да пием чаша хубаво вино.
Съпътстващия дискомфорт може да се изразява в подуване на зоната, от лека до силна болезненост, понякога и до обездвижване.

Също така имате усещане на отпуснатост, липса на сила или дори и хипертермия. При първи симптоми на леко неразположение е желателно веднага да предприемете действия за стабилизиране на зоната. Иначе това би довело до увеличаване на сила на болежката или до предизвикването на по-сериозни контузии. Съответно това значително би намалило способността да извършвате обичайните си ангажименти и активност.

При внезапна поява на болка, без да сте наранили китката, обикновено е следствие на пренатоварване. В подобни, а и в горе споменатите болежки може да поставите накитник, който значително ще облекчи натоварването и ще спомогне за бързия възстановителен процес.
Ролята на накитника е да спомогне и възвърне функционалността на китката. С негова помощ ще може да стабилизирате, да възстановите загубената силата в областта. Той би бил верен помощник при наличие на различни наранявания, подуване или при активно тежко, физическо натоварване.

По своята структура, всеки един модел накитник е с лека и удобна форма. Използвания материал за неговата изработка е еластичен и дишащ. Това автоматично означава, че няма вероятност от запарване и запотяване на проблемния участък, тъй като отвеждат влагата навън. По никакъв начин няма да усещате дискомфорт при неговата употреба. Създаден е, така че да пасва идеално на всяка една ръка и да осигуряват максимума защита и стабилност, от която имате нужда.

Още при първия сигнал, че нещо не е наред, може да се възползвате от силата, която притежава ортопедичният накитник. Това значително ще стопира болката и ще може да довършите започнатите дейности без болезнено усилие.
За активните спортисти, които вдигат тежести, играят тенис, голф и др. продуктът може да се използва превантивно. Това от своя страна минимизира възможността от неволни наранявания, контузии или пренатоварване от дългите и изтощителни тренировки.

Възрастните хора често се оплакват от загуба на сила в ръцете. С поставянето на мекият и удобен ортопедичен накитник, те осезаемо ще усетят лекотата и стабилността в движенията. По този начин и игрите с внуците ще могат да продължат с пълна сила.
При продължителна употреба ще се отървете от досадната болка, значително ще подобрите силата в зоната и ще продължавате да се радвате на малките неща. Също така не забравяйте да го използвате и като превантивна мярка за предотвратяване на появата на досадната и натрапчива болка в китките.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *