Помагат ли колани за дискова херния?

Помагат ли колани за дискова херния?

Помагат ли колани за дискова херния? Това е един от често задаваните въпроси на всеки сблъскващ се с ортопедични колани. В следващите редове ще опитаме с няколко думи първо да изясним как се получават и след това с какво са полезни.

Дисковата херния е състояние при което спиналният диск се разрушава и излиза навън. Тези междупрешленни дискове имат ролята на амортисьори между прешлените. Когато се претоварваме тази свръзка се притиска и излиза навън, като притиска близък нерв от периферната нервна система. От това притискане се появява и болката тръгваща от кръста и разпростираща се надолу по краката.

Когато се появи тази болка, често се стига до необходимост от употреба на колан за кръст. Коланите при дискова херния и дископатия са различни видове. Ние предлагаме различни модели, на различни фабрики с различни характеристики, но всички колани са в ползва на носещия ги. Използването на колан е наложителен, за стабилизиране на зоната и за облекчаване на болката. Когато се постави на кръста, лумбостатът стяга засегнатата зона като дава една много добра опора и възможност за добро движение.

Как се образува дисковата херния?

Какви видове ортопедични колани предлагаме:

  • с 4 пластмасови шини
  • с 4 метални шини
  • с 2 пластмасови и 2 метални шини
  • със силиконова подложка
  • с широка пластмасова пластина прилягаща по гръбнака

Лумбостатите са направени в широка гама размери от S до 7XL. Също така моделите са с различна ширина от 18 см и достигат 32 см. Всички колани са изработени от дишаща материя, която да не причинява дискомфорт по време на носенето. Закопчават с помощта на здрави велкро лепенки. Някои модели имат допълнителни ластични ленти за пристягане. Лесни са за поставяне и не ограничават движенията в ежедневието.

Колко време се носи коланът за кръст?

Времето на носене на всеки лумбостат се определя според сериозността на болката. Коланите помагат и се препоръчва да се носят по време на болката, за да могат да стегнат и да дадат една добра опора. Продължителността е около 14 дни, след което трябва да се свали и да се продължи без него. При необходимост се поставя отново с цел да се предпази връщането на неприятното усещане.

Добре е да се поставя отново когато се извършва тежък физически труд, ще се шофира продължително време или при смяна на сезоните. Есенно и пролетно време, най-често се появяват болките по засегнатите места, затова тогава е добре да имаме колан „под ръка“.

Съвет! Винаги когато има налична болка, се консултирайте с лекар. Не предприемайте самостоятелно лечение, това може да има неприятни последици.

Колани за дископатия и дискова херния

Ортопедичен колан при болки в кръста

72.00 лв. с включен ДДС

Колани за дископатия и дискова херния

Тесен колан за стабилизиране на кръста

154.00 лв. с включен ДДС

Колани за дископатия и дискова херния

Колан за кръста с висока стабилизация

108.00 лв. с включен ДДС

Колани за дископатия и дискова херния

Сакрален колан пристягащ опашна кост

378.00 лв. с включен ДДС

Колани за дископатия и дискова херния

Стабилизиращ колан за лумбални прешлени при болка

150.00 лв. с включен ДДС

Колани за дископатия и дискова херния

Колан за кръста при умерено напрежение

88.00 лв. с включен ДДС

Колани за дископатия и дискова херния

Медицински панталони с лумбално усилване

344.00 лв. с включен ДДС

One thought on “Помагат ли колани за дискова херния?

  1. Инна says:

    Магазинът на ortopedia.bg на партера на Метро сити център е в непосредствена близост до метростанция Ал. Малинов. Предлаганите колани са на реномирани световни производители и се продават и на място при оптимално съотношение цена-качество. Консултацията, която получава клиентът по своя проблем от отлично професионално подготвения персонал, е на изключително високо ниво! Благодарности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *