Кинезио ленти KTTape в България

физиотерапевтични лепенки кинезио ленти лепенки за мускулна болка

Бихме искали да представим една изцяло нова категория в продуктовата ни гама. Това са еластични спортни кинезио ленти направени за да намаляват болката като поддържа мускулатурата, връзките и сухожилията.

Кинезио лепенки помага за намаляване на натиска върху тъканта и намалява болката. Правилното поставяне поддържа мускулите като спомага за способността им да се свиват, дори когато са слаби.

Как действат? Когато част от тялото е наранена от удар или има прекомерно натоварване от спорт, то тогава имаме натрупване на лимфна течност и това причинява възпаление и подуване. Това натрупване на лимфна течност може да повиши налягането в мускулатурата и тъканите, което довежда до дискомфорт или болезненост.

Когато се поставят правилно физиотерапевтичните лепенки, те повдигат кожата като позволяват по-голямо движение на лимфната течност. Тя пренася белите кръвни клетки в тялото и премахва отпадъчните продукти, клетъчни отпадъци и бактерии.

Защо трябва да се използват?

Независимо дали ги използваме по време на първата си тренировка или се подготвяте за маратон, когато се постави кинезио лента няма да имате неудобства от налична болка. Лепенките за мускулна болка са много леки и удобни за носене и могат да се прилагат при множество леки увреждания като болка в долната част на гърба и кръста, болка в коленете, раменете, при синдром на карпален тунел, при изкълчване на глезен или тенис лакът. Когато се използва подобно средство, то ще имате облекчаване на болката без да е нужно да забавяте тренировките.

От какво са направени кинезио лепенките?

Направени са от нежна лента съдържаща 100% памучни влакна и специални еластични нишки. Физио лентите от серия PRO, PRO Extreme и PRO X са изработени от много здрава синтерична тъкан с 30% по-еластична сърцевина. Както памукът, ката и синтетичните материали създават еднопосочна еластичност, която позволява на лентата да се простира по дължина, но не и по ширина. В резултат на това, еластичните влакна осигуряват стабилна опора без ограничаване обхвата на движение.

Влакната на KT Tape PRO позволява освобождаване на влагата, което е от особено голямо значение. Благодарение на това тези кинезио ленти могат да се използват по-продължително време. Съдържащото се лепило е направено без никакво съдържание на латекс, липсват каквито и да било алергени. Всяка лента е направена да издържа на влага, изпотяване и дори употреба на душове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *